Čas prípravy 17 hod.
Suroviny 1 : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk ROZKVAS
- 200 g. Múky schär Mix B
- 2 dcl. vody
- 2 lyžice kvások (schär)
- 1 lyžica kvások (ryžový)
- 1 lyžička med
Suroviny 2 : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk
- 450 g. múky Schär múky Mix B
- 1 dcl. mlieka
- 3.5 dcl. vody
- 1 lyžica med
- 2 lyžice cukor (v prípade že chcete mať sladké cesto)
- 1 vanilka
- 100 g. masla
- 1 lyžica masť
- 2 lyžice olej
- štipka soli
Iné : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk
- mak
- tvaroh
- orechy
- pár lyžíc mlieka
- pár lyžíc olej
- cukor podľa chuti do plnky
Postup 1 : ROZKVAS Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk Kvások si rozpustím v 2 dcl. vody spolu s medom. Vypracujem hladkú hmotu zamiešam múku prepracujem na cesto tak, aby sa všetka múka úplne stala hladkou hmotou nech sa netvoria žiadne hrudky. Vypracovaný kvások si nechám cez noc voľne na linke nezakrytý približne 10 hod.
Postup 2 : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk Do nádoby si dám preosiatu múku, soľ, cukor, vlažné mlieko v ktorom som si rozpustila maslo a masť, med, vanilku a zalejem potrebné množstvo vody a pridám si všetok rozkvas. Suroviny prepracujem spolu do takej podoby, aby sa mi nelepili. Prilejem si olej a domiesim na cesto (aké som vám natočila na mojej stránke Facebook: Bezlepkový pekár) . Cesto nechám kysnúť 6 hod. Zakryte na linke. Vykysnuté si vyklopím na podložku rozdelím na rovnaké časti rozvaľkám si na papier na pečenie. Potriem lekvárom uložím na vrch makovú plnku, dám ďalší plát, uložím ďalšiu plnku. zopakujem do potrebného navrstvenia. Pečiem vo vyhriatej rúre (podľa potreby aj dlhšie) viac ako 60 min. pri 200°C bez zápary.
Plnky : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk Maková plnka – pomletý mak zmiešam spolu s cukrom pridám podľa potreby mliek. Orechy zomleté zmiešam spolu s cukrom prileje olej. Tvaroh zmiešame s cukrom. Prilejeme podľa potreby mlieko.






