Čas prípravy 1 hod.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 300g. Muka Mix Per Pane na biele pečivo
  • 250 ml. vlažné mlieko
  • 50 ml. vody
  • 1/3 čerstvé droždie
  • 100g. rozpustené maslo (vlažné)
  • 2 lyžice cukor
  • 1/3 malej lyžičky soľ
  • 1/2 dcl. olej
  • 2 vajcia (oddelené)
  • 1 najemno nastrúhaný menší surový zemiak

Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • mak na plnku
  • lekvár na plnku
  • orechy na plnku
  • nádoba na vyprážanie
  • olej na vyprážanie

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím vo vode, prisypem múku, cukor, soľ, surový najemno nasrtúhaný zemiak, prilejem rozpustené maslo, vlažné mlieko a pridám žĺtka. Suroviny spolu spracujem na veľmi jemné cesto, potom si prilejem olej a domiesim. Nakoniec si vyšľahám tuhý sneh z dvoch bielkov a jemne zapracujem do cesta. Cesto nechám 40 min. kysnúť. Potom si vyklopím na podložku, rozdelím na rovnaké časti. Vytvorím si štvorce, ktoré plním podľa chuti. Ja som plnila orechy, lekvár. Pripravím si nádobu na vyprážanie a naplnené pirôžky vypražím.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *