Čas prípravy 8 hod.
Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk
- 125 g. kvások
- 3.8 dcl. vody
- 1/3 lyžičky med
- 1 lyžičla soľ
- 280 g. Rolls mix Liana
- 120 g, NF – Mix Per Pane (na biele pečivo)
- 3 lyžice olej
Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk Kvások si rozpustím približne v 1dcl. vody, spolu s medom- pridám múku, zvyšnú vodu, soľ a suroviny spolu dobré premiešam. Keď sa mi všetko spolu dobré spojilo prilejem olej a domiesim na cesto ktoré je nadýchané a nelepí sa. Zasypem múkou na rožky a nechám kysnúť 4 hod. Potom si cesto preklopím na pomúčenú podložku vytvarujem bochník uložím na papier v nízkej forme na pečenie ( ja používam jánske sklo), nechám kysnúť 3 hod. Cesto pred pečením potriem olejom narežem a pečiem bez zápary vo vyhriatej rúre naplno 15. min. potom si teplotu znížim na 200°C a pečiem 55 min.