Čas prípravy 80 min.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1/3 balíčka čerstvé droždie
  • 1/2 dcl. voda na droždie
  • 300 dkg. múky Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 3 dcl. vody
  • 1/2 malej lyžičky soľ
  • 1/2 malej lyžičky hnedý cukor
  • 2 lyžice oleja

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím vo vode, bez čakanie pridám múku, cukor, soľ a vodu. Vypracujem cesto, ktoré sa nelepí a prilejem dve lyžice oleja. Cesto prepracujem na vláčne a nelepivé. Zasypem múkou, zakryjem a nechám kysnúť na linke 40 min. Vykysnuté cesto si preklopím na podložku, rozdelím na dve časti a vytvarujem knedľu. Nechám podkysnúť a položím na gázu, kde ju naparujem 18 min. prikrytú . Uvarenú prenesiem na olejom potretý tanier a nechám vychladnúť. Po uvarení na tanieri potriem jemne olejom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *