Rozhodla som sa Vám urobiť recepty na lyžice, budete potrebovať menej surovín a množstvo si prispôsobíte podľa počtu členov v rodine.

Čas prípravy 70 min.

Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 4 polievkové lyžice plné Múky Mix B (schär) (plná lyžica pozri priložené foto)
  • 2 polievkové lyžice plné múky Bakery Mix (liana)
  • 2 dcl. vlažné mlieko
  • 2 dcl. vody
  • 1/3 balíčka čerstvé droždie
  • jeden menší surový zemiak
  • 1 malá (kávová) lyžička soli
  • 1 malá (kávová) lyžička med
  • 1/2 dcl. olej
  • 1 malá (kávová) lyžička (drvená rasca)
  • 1/2 dcl. vody (na rozpustenie droždia)

Iné:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • papier na plech na pečenie
  • plech
  • rasca celá na posýpanie
  • olej na potieranie

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v menšom množstve vody (1/2 dcl.) , bez čakania zasypem múkou, ktorú pridávam po lyžiciach, prilejem vodu a vlažné mlieko, pridám med,drvenú rascu, soľ a jemne nastrúhaný zemiak. Cesto dobre prepracujem a prilejem olej. Domiesím na vláčne a nelepivé cesto. Nechám kysnúť voľne na linke 40 min. Vykysnuté cesto si vyklopím na múkou vysypanú podložku a tvarujem malé rožky. Poukladám na plech potriem olejom a posypem celou rascou. Na plechu nechám podkysnúť po dobu pokiaľ sa mi vyhreje rúra na 200°C , pečiem bez zápary 25 min.
A nebojte sa priliať vodu, alebo pridať múku ak nie ste spokojný z hustotou cesta. Každý môžeme nabrať lyžicu inak.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *