Rozhodla som sa Vám urobiť recepty na lyžice, budete potrebovať menej surovín a množstvo si prispôsobíte podľa počtu členov v rodine.
Čas prípravy 70 min.
Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 4 polievkové lyžice plné Múky Mix B (schär) (plná lyžica pozri priložené foto)
- 2 polievkové lyžice plné múky Bakery Mix (liana)
- 2 dcl. vlažné mlieko
- 2 dcl. vody
- 1/3 balíčka čerstvé droždie
- jeden menší surový zemiak
- 1 malá (kávová) lyžička soli
- 1 malá (kávová) lyžička med
- 1/2 dcl. olej
- 1 malá (kávová) lyžička (drvená rasca)
- 1/2 dcl. vody (na rozpustenie droždia)
Iné:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- papier na plech na pečenie
- plech
- rasca celá na posýpanie
- olej na potieranie
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v menšom množstve vody (1/2 dcl.) , bez čakania zasypem múkou, ktorú pridávam po lyžiciach, prilejem vodu a vlažné mlieko, pridám med,drvenú rascu, soľ a jemne nastrúhaný zemiak. Cesto dobre prepracujem a prilejem olej. Domiesím na vláčne a nelepivé cesto. Nechám kysnúť voľne na linke 40 min. Vykysnuté cesto si vyklopím na múkou vysypanú podložku a tvarujem malé rožky. Poukladám na plech potriem olejom a posypem celou rascou. Na plechu nechám podkysnúť po dobu pokiaľ sa mi vyhreje rúra na 200°C , pečiem bez zápary 25 min.
A nebojte sa priliať vodu, alebo pridať múku ak nie ste spokojný z hustotou cesta. Každý môžeme nabrať lyžicu inak.