Čas prípravy 40 min

Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk

  • 150 g Mandľovej múky
  • 150 g. práškový cukor
  • 3 bielky
  • 1 lyžica šťavy (farebnej ja som použila cviklovej)
  • 150 g kryštálový cukor
  • 3 bielky
  • štipka soli

Iné suroviny na plnku : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk

  • 1/2 balíčka karamelový (bezlepkový puding)
  • 1/2 kelímku jemný tvaroh
  • 2 lyžice cukor
  • 2.5 dcl mlieko
  • 1/4 maslo

Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk Mandľovú múku spolu s práškovým cukrom a lyžicou šťavy rozmiešam na kašu pridám 3 bielky (bielka nešľahám pri hmote len zamiešam) a urobím hustú hmotu. Vezmem si 3 ďalšie bielky do nádoby a nad parou šľahám spolu s kryštálovým cukrom a štipkou soli do zhustnutia. Odstavím a zmiešam prechladené zo zmesou múky. Hmotu z múky zapracujem s bielkami spolu – tak aby sa dobré spojili. Potom si kladám lyžicou na papieri položenom na plechu malé kopčeky a nechám piecť v teplovzdušnej rúre na teplote 170°C pomaly asi 15. min (pečenie je potrebné si podľa druhu rúry odsledovať). Plním po vychladnutí (chladom pečivko tuhne). Plnku si pripravím- uvarím puding. v mlieku nechám vychladnúť, zamiešam tvaroh, maslo a cukor. Natriem si pečivo z vnútra a zlepím dva k sebe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *