Čas prípravy 40 min
Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk
- 150 g Mandľovej múky
- 150 g. práškový cukor
- 3 bielky
- 1 lyžica šťavy (farebnej ja som použila cviklovej)
- 150 g kryštálový cukor
- 3 bielky
- štipka soli
Iné suroviny na plnku : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 balíčka karamelový (bezlepkový puding)
- 1/2 kelímku jemný tvaroh
- 2 lyžice cukor
- 2.5 dcl mlieko
- 1/4 maslo
Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk Mandľovú múku spolu s práškovým cukrom a lyžicou šťavy rozmiešam na kašu pridám 3 bielky (bielka nešľahám pri hmote len zamiešam) a urobím hustú hmotu. Vezmem si 3 ďalšie bielky do nádoby a nad parou šľahám spolu s kryštálovým cukrom a štipkou soli do zhustnutia. Odstavím a zmiešam prechladené zo zmesou múky. Hmotu z múky zapracujem s bielkami spolu – tak aby sa dobré spojili. Potom si kladám lyžicou na papieri položenom na plechu malé kopčeky a nechám piecť v teplovzdušnej rúre na teplote 170°C pomaly asi 15. min (pečenie je potrebné si podľa druhu rúry odsledovať). Plním po vychladnutí (chladom pečivko tuhne). Plnku si pripravím- uvarím puding. v mlieku nechám vychladnúť, zamiešam tvaroh, maslo a cukor. Natriem si pečivo z vnútra a zlepím dva k sebe.


