Čas prípravy 9 hod.
Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – autorský recept
- 110 g. Ryžový kvások
- 100 g. Tapioka
- 190 g. Ryžová
- 150 g. Pohánková
- 1 lyžička soli
- 1/3 lyžičky med
- 260 g. vody
- 7 g. masť
Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – autorský recept : kvások si rozpustím v časti vody pridám ryžovú múku jemne premiešam – pridám soľ, tapioku, pohánku a med, dolejem všetku vodu a postupne prepracujem suroviny aby sa mi spojili. Pridám masť a vypracujem cesto ktoré sa nelepí. Nechám zakryté na linke pracovať 7 hod. Potom si vyklopím na pomúčenú podložku a tvarujem bochník podľa potreby. Uložím na plech vystlaný papierom a nechám 1 hod. kysnúť. Jemne narežem ja som ničím nepotierala. Pečiem vo vyhriatej rúre teplovzdušnej 49 min. pri 200°C bez zápary.