Čas prípravy 90 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 sušené droždie
- 1/2 lyžičky med (malej)
- 1/2 dcl. vody
- 250 g. múky NF – Mix Per Pane (na biele pečivo)
- 100 g. Ryžová múka
- 3 lyžice zemiakové vločky
- 3 dcl. vody
- 3 lyžice olej
- 1/2 lyžičky soľ
- 7 dkg. syr (nastrúhaný)
Postup : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v pol.deci vody a pridám med. Dobré premiešam, zasypem s troma lyžicami dobre preosiatej múky premiešam a nechám 7 min. odstáť. K odstátemu kvásku si pridám múku, vodu, soľ, syr, vločky a dobre prepracujem cesto. Úplne hladké cesto vytvorím dlhším miesením, tým sa mi všetka múka úplne rozpustí. Prilejem olej a domiesim vláčne cesto, ktoré sa mi nelepí, ale nie je ani husté. Nechám kysnúť prikryté na linke po dobu 30 min. premiešam a nechám kysnúť ešte 30 min. Vykysnuté cesto si vyklopím na podložku, vypracujem rovnaké diely, vytvarujem žemle uložím na papier potriem olejom. Nechám stáť 10 min. Pečiem vo vyhriatej rúre bez zápary 20 min. pri 200°C