Čas prípravy 70 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/4 droždie (čerstvé)
- 340 g múka (NF- Mix Per Pane na biele pečivo)
- 340 g. vody
- 1/2 dcl. olej
- 1/2 lyžičky soľ
- 1/2 lyžičky cukor
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v malom množstve vody, pridám múku, soľ, cukor a ostatnú vodu. Suroviny dobre premiešam, aby som nemala na povrchu vodu. Prilejem olej a domiesim na cesto, ktoré je vláčne a nelepí sa. Nechám prikryté na linke stáť 40 – 50 min kysnúť. Potom si rozdelím na dve časti. vytvarujem na knedlík a položím do nádoby kde parím 18 min. Po vybratí potriem knedlík olejom.