Čas prípravy 90 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/3 droždie (čerstvé)
- 350 g. múky Mix per pane ( na biele pečivo)
- 350 ml. vody
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžička soľ
- 1lyžička med
- 5 g. maslo (rozpustená Rama)
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím vo vode, zasypem múkou, pridám soľ, cukor a suroviny dobré premiešam. Prilejem do spracovaných surovín roztopené maslo premiešam suroviny a prilejem lyžicu oleja. Cesto premiešam ta, aby sa suroviny úplne spojili a nelepilo sa cesto. Cesto je vláčne, zasypem múkou a nechám prikryté na linke kysnúť. 50 min. Vykysnuté cesto si vyklopím na podložku, vytvarujem dve rovnaké buchtičky, ktoré si rukou vypracujem na oval a stáčam smerom do vnútra a do tvaru sendviča. Uložím do formy a jemné narežem a potriem olejom. Nechám stáť vo forme pokiaľ si vyhrejem rúru na 220°C. Prvé 10 min. pečiem pri tejto teplote, potom si znížim teplotu na 180°C a pečiem bez zápary ďalších 25-30 min.