Čas prípravy 50 min.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 300g. Muka Mix Per Pane na biele pečivo
  • 250 ml. vlažné mlieko
  • 50 ml. vody
  • 1/3 čerstvé droždie
  • 100g. rozpustené maslo (vlažné)
  • 2 lyžice cukor
  • 1/3 malej lyžičky soľ
  • 1/2 dcl. olej
  • 2 vajcia (oddelené)
  • 1 najemno nastrúhaný menší surový zemiak

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím vo vode, prisypem múku, cukor, soľ, surový najemno nasrtúhaný zemiak, prilejem rozpustené maslo, vlažné mlieko a pridám žĺtka. Suroviny spolu spracujem na veľmi jemné cesto, potom si prilejem olej a domiesim. Nakoniec si vyšľahám tuhý sneh z dvoch bielkov a jemne zapracujem do cestaCesto nechám 40 min. kysnúť. Potom si vyklopím napodložku, rozvaľkám,  vytvorím pohárom kolieska.Pripravím si nádobu na vyprážanie a vypražím.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *