Čas prípravy 2 hod.
vykysnuté cesto pridané maslo po pol hod. tvarovanie buchiet pred pečením bezlepkové buchty upečené
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 droždie čerstvé (fala)
- 7 polievkových lyžíc (plné lyžice pozri foto) múky Mix B (schär)
- 4 polievkové lyžice (plné lyžice pozri foto) múky Mix Per Pane ( na biele pečivo)
- 4 dcl. vody
- 3 dcl. vlažne mlieko
- 1.5 cm. masla (pozri foto) mäkkého
- 3 polievkové lyžice hnedý cukor
- 1/2 malej lyžičky soli (kávovej)
- 2 žĺtky
- trochu citrónovej kôry (nastrúhanej na jemno)
- 2 lyžice olej
Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- lekvár na plnenie
- olej do formy na obalenie
- forma
- práškový cukor na posypanie
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v 1/2 dcl. vody, pridám múky, cukor, soľ, vodu, mlieko, žĺtky a premiešam suroviny spolu (pozri foto), potom si pridám určité množstvo masla (opäť pozri foto) a cesto dobré premiešam. Prilejem si 2 lyžice olej a domiesím na nelepivé a vláčne cesto (cesto nie je husté je vláčne). Nechám kysnúť približne 70 min. Potom si cesto dám na pomúčenú podložku a tvarujem, plním a stáčam. Vo forme na pečenie mám naliaty olej v ktorom, každú buchtu obalím a poukladám vedľa seba. Nechám nakysnúť pokiaľ sa mi vyhreje rúra. Pečiem bez zápary pri 190°C približne 35 min. Po upečení ak je potrebné dodám posyp z práškového cukru.