Čas prípravy 120 min.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1/2 balíčka čerstvé droždie
  • 11 plných lyžíc( jedná lyžica má váhu 45g. múky) múky Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 2.5 dcl. vlažnej vody
  • 1.5 dcl. vlažné mlieko
  • 1 malá kávová lyžička soľ
  • 1 malá kávová lyžička hnedý cukor
  • jeden menší nastrúhaný surový zemiak
  • 2 lyžice olej

Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • papier a forma na pečenie
  • olej na potretie

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Do nádoby na miesenie si dám 1/2 dcl. vody pridám droždie, cukor a odoberiem 2 lyžice múky. Všetko prepracujem spolu na hmotu, ktorú nechám odstáť 15. min. voľne na linke. Pridám si k odstatej hmote múku, do ktorej som zamiešala soľ, prilejem vodu, mlieko, nastúhaný zemiak a prepracujem cesto, aby bolo vláčne. Cesto ma riedku štruktúru. Prilejem olej a domiešam na cesto ktoré je síce riedke, ale nelepí sa. Nechám kysnúť 45 min. zakryté na linke. Potom si s pomúčenou rukou prepracujem cesto priamo v nádobe v ktorej kyslo, vysypem ho priamo do formy a nechám podkysnúť podľa potreby. Jemne narežem a potriem jemne olejom. Pečiem vo vyhriatej rúre približne 45. min. Potom si vyberiem chlieb z formy položím na rošt a 10 min. pečiem už bez formy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *