Čas prípravy 120 min.
muka bezlepková 50g. bochník pred pečením bochník v reze
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 balíčka čerstvé droždie
- 11 plných lyžíc( jedná lyžica má váhu 45g. múky) múky Mix Per Pane (na biele pečivo)
- 2.5 dcl. vlažnej vody
- 1.5 dcl. vlažné mlieko
- 1 malá kávová lyžička soľ
- 1 malá kávová lyžička hnedý cukor
- jeden menší nastrúhaný surový zemiak
- 2 lyžice olej
Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- papier a forma na pečenie
- olej na potretie
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Do nádoby na miesenie si dám 1/2 dcl. vody pridám droždie, cukor a odoberiem 2 lyžice múky. Všetko prepracujem spolu na hmotu, ktorú nechám odstáť 15. min. voľne na linke. Pridám si k odstatej hmote múku, do ktorej som zamiešala soľ, prilejem vodu, mlieko, nastúhaný zemiak a prepracujem cesto, aby bolo vláčne. Cesto ma riedku štruktúru. Prilejem olej a domiešam na cesto ktoré je síce riedke, ale nelepí sa. Nechám kysnúť 45 min. zakryté na linke. Potom si s pomúčenou rukou prepracujem cesto priamo v nádobe v ktorej kyslo, vysypem ho priamo do formy a nechám podkysnúť podľa potreby. Jemne narežem a potriem jemne olejom. Pečiem vo vyhriatej rúre približne 45. min. Potom si vyberiem chlieb z formy položím na rošt a 10 min. pečiem už bez formy.