Čas prípravy 8 hod.
Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – autorský recept
- 90g. Ryžový kvások
- 350 g. múka Mix Per Pane
- 350 g. vody
- 1/2 lyžičky soľ (kávová)
- 1/2 lyžičky masť domáca
Postup: Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – autorský recept
Kvások si rozpustím vo vode, pridám všetku múku do ktorej som zamiešala soľ. Vypracujem suroviny spolu – tak aby sa spojili. Pridám domácu masť a dobré premiešam. Nechám kysnúť 7 hod. Vykysnuté cesto si preklopím na podložku a rozdelím na rovnaké diely. Vytvarujem žemle uložím na papier posypem a jemne narežem. Nechám stáť 30 min. Pečiem bez zápary v teplovzdušnej fritéze 35 min. na 220°C.