Čas prípravy 16 hod.

Suroviny na rozkvas :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 150 g. kvások
  • 150 g múky Mix Per Pane (NF- na biele pečivo)
  • 150 g vody

Suroviny na vytvorenie cesta :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 150 g. Muky Mix Per Pane (NF- na biele pečivo)
  • 150 g. mlieka
  • 7 dkg. rozpustené maslo
  • štipka soli
  • 2 lyžice cukor
  • 1 malá lyžička med
  • 2 žĺtky
  • 2 lyžice olej

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások si dobré rozpustím vo vode, pridám múku a suroviny spolu dobré prepracujem. Nechám kysnúť 4 hod prikryté na linke. Pridám si k vykysnutému rozkvasu, múku, žĺtky, vlažné mlieko, cukor, med rozpustené maslo a soľ. Všetky suroviny premiešam, tak aby sa dobré spojili a prilejem si olej. Cesto domiesim na nelepivé a vláčne. Nechám stáť prikryté na linke 10 hod. Vykysnuté cesto si preklopím na podložku vytvarujem bochník, ktorý uložím na papier a nechám na plechu podkysnúť 60 min. Jemne potriem rozšľahaným vajcom. Pečiem bez zápary vo vyhriatej rúre pri 200°C 15 min. potom si teplotu znížim na 180 a pečiem 40 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *