Čas prípravy 13 hod.
Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – autorský recept
- 105 g. kvások
- 400 g. vody
- 400 g. bielej múky schär Mix B
- 1 lyžička soli
- 1/3 malej lyžičky med
- 7 g. masť
Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – autorský recept. Múku vodu kvások a med spolu dobré premiešam pridám soľ a nakoniec masť. Vypracujem cesto v ktorom sa mi múka úplne premení na hladkú hmotu a vytvorí nelepivé cesto. Pridám masť a domiesim spolu všetky suroviny. Nechám kysnúť 11 hod. Preklopím si cesto na podložku a vytvarujem požadovaný tvar. Nechám hodinu odstáť na papieri vyhrejem rúru na 220 °C potom znížim teplotu a pečiem hodinu bez zápary pri 200°C.