Čas prípravy 50 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 250g. Ľanové semienka
- 200 g. Sezam lúpaný
- 250 g. Tekvicové semienko lúpané
- 200 g. Slnečnica lúpaná
- 1 lyžička Rímska rasca
- 4 bielka (na tuhý sneh)
- 2 lyžice zemiakové vločky
- 1/2 lyžičky soľ
- 1/4 malej lyžičky med
- 1/2 dcl. ľanový olej
Postup : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Vyšľahám si tuhý sneh so štipkou soli. Na hrubšie si pomeliem 2/3 zo všetkých semienok. 1/3 pomeliem najemno. Všetky semienka spolu premiešam so soľou, pridám med, rímsku rascu, zemiakové vločky a olej. Zamiešam semienka jemne do tuhých vyšľahaných bielkov. Zmes si preklopím na papier v nízkej forme na pečenie. Pečiem bez zápary vo vyhriatej rúre pri 180°C približne 50 min.