Čas prípravy 50 min.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 250g. Ľanové semienka
  • 200 g. Sezam lúpaný
  • 250 g. Tekvicové semienko lúpané
  • 200 g. Slnečnica lúpaná
  • 1 lyžička  Rímska rasca 
  • 4 bielka (na tuhý sneh)
  • 2 lyžice zemiakové vločky
  • 1/2 lyžičky soľ
  • 1/4 malej lyžičky med
  • 1/2 dcl. ľanový olej

Postup : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Vyšľahám si tuhý sneh so štipkou soli. Na hrubšie si pomeliem 2/3 zo všetkých semienok. 1/3 pomeliem najemno. Všetky semienka spolu premiešam so soľou, pridám med, rímsku rascu, zemiakové vločky a olej. Zamiešam semienka jemne do tuhých vyšľahaných bielkov. Zmes si preklopím na papier v nízkej forme na pečenie. Pečiem bez zápary vo vyhriatej rúre pri 180°C približne 50 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *