Čas prípravy 11 hod.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 2 lyžice kvások ( ja som použila Mix B schär)
  • 1 lyžička med
  • 1/2 dcl. vody
  • 250 g. múky NF – Mix Per Pane Integrale ( na tmavé pečivo)
  • 200 g. múky Liana Bread mix dark
  • 1 lyžica rímsky kmín
  • 4 dcl. vody
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice olej (ja som použila ľanový)

Postup : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások si rozpustím v 1/2 dcl. vody, pridám med. Dobré premiešam na jemnú kašičku, pridám tri lyžice dobré preosiatej múky, z celkového množstva. Premiešam a nechám 1 hod. voľne na linke odstáť. Pridám si preosiatu múku, vodu, soľ a kmín. Všetky suroviny spolu prepracujem pokiaľ sa mi múka úplne rozpustí na hladkú hmotu. Vznikne mi vláčne cesto. Dolejem olej a premiešam na nelepivé a vláčne cesto. Popraším múkou a nechám na linke kysnúť 8 hod. (ja nechávam voľne na linke). Vykysnuté cesto si preklopím na pomúčenú podložku a vytvarujem bochník chleba, ktorý uložím na papier v nízkej forme na pečenie. Jemne potriem olejom a narežem. Nechám odstáť hodinu na linke vo forme na pečenie. Rúru si vyhrejem naplno, pečiem pri 200°C v teplovzdušnej rúre bez zápary 55 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *