Čas prípravy 17 hod.

Suroviny na rozkvas :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 2 lyžice kvások ( ja som dala (schär mix B)
  • 200 g. múky Mix Per Pane NF.(na biele pečivo)
  • 2 dcl. vody

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 250 g. múky Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 2 dcl. vody
  • 1/2 dcl. minerálky
  • 1 malá lyžička soli
  • 1 malá lyžička medu
  • 1 lyžica rasce
  • 1/2 dcl. olej

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Rozkvas – dve lyžice kvásku rozpustím vo vode, pridám múku a vypracujem cesto, hladké, tak aby sa všetka múka s vodou spolu spojila. Nechám 5 hod. stáť zakryté na linke. Cesto – po 5 hod. pridám múku vodu, minerálku, soľ, med a rascu. Vypracujem cesto ktoré sa nelepí a prilejem olej domiesim cesto tak, aby sa spojili všetky suroviny a nezostalo mokré cesto aj keď bude redšie. Vysypem ho do formy na pečenie, vyloženej papierom a nechám 10 hod. stáť. Potom potriem olejom a jemne narežem. Pečiem vo vyhriatej rúre pri teplote 220°C 20 min. a potom si teplotu upravím na 200°C dopekám približne 50 min. Pečiem bez zápary.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *