Čas prípravy 6 hod.

Suroviny Tangzhong :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 150 ml. vody
  • 2 lyžice ryžovej múky (polohrubej)

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 300 g. múky Mix Per Pane
  • 280 ml. vody
  • 2 lyžice masť
  • 1 menší surový zemiak
  • 1 lyžička malá soľ
  • 1 lyžička malá hnedý cukor
  • 2 lyžice kvások

Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Vodu s ryžovou múkou si uvaríme hustú kašu. (necháme vychladnúť). Kvások si zasypem múkou Mix Per Pane na biele pečivo, pridám nastrúhaný na jemno surový zemiak, rozpustenú masť, soľ cukor, vodu a tangzhong. Všetko spolu spracujem na cesto, ktoré je vláčne. Nechám v nádobe prikryté kysnúť. 5 hod. Potom si v tejto nádobe dobre premiešam cesto s trochou múky a vytvarujem chlieb, ktorý prenesiem na papier do nádoby na pečenie. Jemne narežem a potriem olejom. Nechám stáť asi 20 min. Pečiem vo vyhriatej rúre pri 200°C 40 – 50 min. podľa rúry. Pečiem bez zápary.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *