Čas prípravy 5 hod.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 150 g. Mix Per Pane ( na biele pečivo) ( 150g. múky = sa rovná 5 plné lyžice veľmi plné)
  • 70 g. Mix per pane Integrale ( 70g. múky sa rovná = 1.a pol. plná lyžica)
  • 2 lyžice kvávok ( ja som použila Mix B schär)
  • 3 lyžice Tapiokovej múky
  • 3 lyžice ryžovej múky
  • 3 dcl. vody
  • 1/2 malej lyžičky soľ
  • 1 menší nastrúhaný zemiak( surový)
  • 1 lyžica masti

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások, múku, vodu, soľ a zemiak spolu dobré premiešam na vláčne cesto. Potom si pridám domácu masť a premiesim cesto. Nechám stáť na linke prikryté 4 hod. Cesto si preklopím na podložku a a tvarujem rožky ktoré na plechu vyloženým papierom nechám kysnúť 40 min. Pred pečením potriem rožky vodou jemne narežem a pečiem vo vyhriatej rúre 20 min. bez zapary pri 200°C

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *