Čas prípravy 5 hod.
suroviny vykysnuté cesto pred pečením pečivo upečené rožky rožky v reze
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 150 g. Mix Per Pane ( na biele pečivo) ( 150g. múky = sa rovná 5 plné lyžice veľmi plné)
- 70 g. Mix per pane Integrale ( 70g. múky sa rovná = 1.a pol. plná lyžica)
- 2 lyžice kvávok ( ja som použila Mix B schär)
- 3 lyžice Tapiokovej múky
- 3 lyžice ryžovej múky
- 3 dcl. vody
- 1/2 malej lyžičky soľ
- 1 menší nastrúhaný zemiak( surový)
- 1 lyžica masti
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások, múku, vodu, soľ a zemiak spolu dobré premiešam na vláčne cesto. Potom si pridám domácu masť a premiesim cesto. Nechám stáť na linke prikryté 4 hod. Cesto si preklopím na podložku a a tvarujem rožky ktoré na plechu vyloženým papierom nechám kysnúť 40 min. Pred pečením potriem rožky vodou jemne narežem a pečiem vo vyhriatej rúre 20 min. bez zapary pri 200°C