Čas prípravy 8 hod.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 7 plných polievkových lyžíc múky Mix B (schär) (pozri foto)( približne 350 g.)
  • 1 polievková lyžica kvások Mix B (schär)
  • 1 menší na jemno nastrúhaný surový zemiak
  • 1 lyžička hnedý cukor (biely)
  • 1 lyžička soľ
  • 4 dcl. vody (vlažnej)
  • 1 lyžica olej

Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • nižšia forma na pečenie
  • papier na pečenie
  • olej na potretie pred pečením

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Chlebík bez rozkvasu.
Kvások si zasypem múkou v ktorej som rozmiešala soľ (soľ sa nesmie stretnúť priamo s kváskom..lebo spomaľuje kysnutie cesta )pridám cukor a najemno nastrúhaný zemiak, prilejem vodu a vypracujem vláčne cesto. Prilejem si lyžicu oleja a premiešam na vláčne nelepivé cesto. Nechám voľne položené na linke kysnúť 7 hod . Potom si cesto priamo v nádobe, v ktorej kyslo, prepracujem varechou, bez tvarovania vysypem do formy na pečenie vyloženej papierom. Cesto si jemne potriem olejom a narežem. Nechám kysnúť vo forme pokiaľ sa mi vyhreje rúra asi 20- 30 min. Pečiem bez zápary pri 200°C približne 55 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *