Čas prípravy 70 min

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 7 lyžíc plné (polievkové lyžice ) múky Doves Farm
  • 1/2 surový zemiak (nastrúhany na jemno)
  • 1/3 balíčka čerstvé droždie
  • 1/3 (malej kávovej lyžičky) soľ
  • 1/3 (malej kávovej lyžičky) hnedý cukor
  • 3 g. masla
  • 1/2 dcl. mlieka
  • 1/2 dcl. vody
  • 1 lyžica polievková olej

Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • olej na potretie pred pečením
  • papier a plech na pečenie

Postup : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v trochu vody, prisypem bez čakania múku, soľ, cukor, nastrúhaný zemiak, pridám maslo (maslo pridám v celku, nieje roztopené), spracujem suroviny tak, aby sa maslo zapracovalo do cesta, prilejem mlieko, vodu a vypracujem cesto. Prilejem si lyžicu oleja a domiesim. Cesto nechám kysnúť voľne ne linke 45 min. Potom si cesto dám na podložku vysypanú múkou a vypracujem pečivo. Cesto je veľmi jemné preto je dobré si podsypať väčšie množstvo múky pri spracovaní.Z tohto množstva cesta to budú štyri rožky (alebo žemle). Uložím na papier jemne narežem potriem olejom a nechám nakysnúť. Pečiem vo vyhriatej rúre 25 min pri 200°C bez zápary. Dôležitá vec: ak by ste mali cesto sýpke a nechcelo držať spolu..je potrebné priliať po lyžiciach vody..nakoľko nie každý z nás dáme rovnaké veľké množstvo lyžíc múky, ďakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *