Čas prípravy 4 hod.
tekvicová múka vypracované cesto tekvicové-bezlepkové-v-reze
Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1 polievková lyžica kvások ( z chlebovej múky, tento je z múky Mix B schär)
- 4 lyžice múky Mix B (schär)
- 2 lyžice tekvicovej múky
- 1 dcl. vlažné mlieko
- 1 dcl. vody
- 1/2 lyžičky malej soli
- 1/2 lyžičky malej hnedý cukor
- jeden menší surový zemiak
- 2 lyžice olej
Iné:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- tekvicové jadierka
- olej na potretie pečiva pred pečením
- papier a plech na pečenie
Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások, múku, mlieko, vodu, soľ, cukor a nastrúhaný surový zemiak spracujem spolu, prilejem olej a vypracujem vláčne cesto také, ktoré pri miesení vytvára hustotu dobrého kvásku. Správne vypracovaný kvások nám určuje hustotu cesta. Nechám cesto kysnúť voľne na linke 3 hod. a 30 min. Potom si cesto vyklopím na múkou vysypanú podložku a tvarujem pečivo podľa chuti. Potriem olejom posypem tekvicovými jadierkami. Pečivo mi kysne na papieri pokiaľ sa vyhreje rúra na pečenie. Pečiem bez zápary vo vyhriatej rúre na 200°C 30 min. A nebojte sa priliať vodu, alebo pridať múku ak nie ste spokojný z hustotou cesta. Každý môžeme nabrať lyžicu inak.