Čas prípravy 4 hod.

Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1 polievková lyžica kvások ( z chlebovej múky, tento je z múky Mix B schär)
  • 4 lyžice múky Mix B (schär)
  • 2 lyžice tekvicovej múky
  • 1 dcl. vlažné mlieko
  • 1 dcl. vody
  • 1/2 lyžičky malej soli
  • 1/2 lyžičky malej hnedý cukor
  • jeden menší surový zemiak
  • 2 lyžice olej

Iné:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • tekvicové jadierka
  • olej na potretie pečiva pred pečením
  • papier a plech na pečenie

Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások, múku, mlieko, vodu, soľ, cukor a nastrúhaný surový zemiak spracujem spolu, prilejem olej a vypracujem vláčne cesto také, ktoré pri miesení vytvára hustotu dobrého kvásku. Správne vypracovaný kvások nám určuje hustotu cesta. Nechám cesto kysnúť voľne na linke 3 hod. a 30 min. Potom si cesto vyklopím na múkou vysypanú podložku a tvarujem pečivo podľa chuti. Potriem olejom posypem tekvicovými jadierkami. Pečivo mi kysne na papieri pokiaľ sa vyhreje rúra na pečenie. Pečiem bez zápary vo vyhriatej rúre na 200°C 30 min. A nebojte sa priliať vodu, alebo pridať múku ak nie ste spokojný z hustotou cesta. Každý môžeme nabrať lyžicu inak.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *