Čas prípravy 4 hod.

Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 4 veľké (plné) lyžice múky Mix B (schär) (pozri foto)
  • 2 veľké (plné) lyžice tmavej múky mix pre pane Integrale (pozri foto)
  • 1 lyžica kvások
  • 1 surový zemiak (nastrúhaný na jemno)
  • 3 dcl. vody
  • 7 dkg. Škvarky
  • 1 lyžica domáca masť
  • 1 lyžica olej
  • 1 lyžička (zarovnaná) soľ
  • 1 lyžička (zarovnaná) cukor

Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • papier na pečenie
  • Plech

Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások si zasypem múkou, prilejem vodu, pridám postrúhaný na jemno zemiak, zomleté škvarky, masť, soľ cukor. Suroviny spolu dobré premiešam, prilejem olej a vypracujem veľmi vláčne cesto. Nechám kysnúť podľa toho ako rýchle naberá na obj. viac ako tri hodiny. Potom si vytvorím malé žemle a dám na pekáč, nechám podkysnúť, pokiaľ sa mi nahreje rúra na 200°C. Pečiem bez zápary  približne 25 min. A nebojte sa priliať vodu, alebo pridať múku ak nie ste spokojný z hustotou cesta. Každý môžeme nabrať lyžicu inak.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *