Čas prípravy 50 min.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 150 g. múky Mix B (schär)
  • 150 g. múky Mix Per Pane (na svetle pečivo)
  • ¼ z kocky (čerstvého) droždia
  • 300 ml. vody
  • 1 malá lyžička soli
  • 1 malá lyžička medu
  • 2 veľké lyžice olej
  • Mletý kmín ( podľa chuti)

Iné: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
olej na potretie

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v ½ dcl. vody, pridám bez čakania múku, soľ, med a ostatnú vodu. Cesto dobré prepracujem dolejem 2 lyžice oleja a domiesim na cesto, ktoré sa nelepí a je vláčne. Prikryté nechám kysnúť  30 min. Vykysnute cesto si dám na pomúčenú dosku vypracujem briošky. Jemne ich pred pečením narežem a potriem jemne olejom. Pečiem na papieri teplovzdušnej fritéze. Pri 180°C 7 min. z jednej strany potom otočím a 7 min. opačne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *