Čas prípravy 50 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 150 g. múky Mix B (schär)
- 150 g. múky Mix Per Pane (na svetle pečivo)
- ¼ z kocky (čerstvého) droždia
- 300 ml. vody
- 1 malá lyžička soli
- 1 malá lyžička medu
- 2 veľké lyžice olej
- Mletý kmín ( podľa chuti)
Iné: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
olej na potretie
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v ½ dcl. vody, pridám bez čakania múku, soľ, med a ostatnú vodu. Cesto dobré prepracujem dolejem 2 lyžice oleja a domiesim na cesto, ktoré sa nelepí a je vláčne. Prikryté nechám kysnúť 30 min. Vykysnute cesto si dám na pomúčenú dosku a vypracujem briošky. Jemne ich pred pečením narežem a potriem jemne olejom. Pečiem na papieri v teplovzdušnej fritéze. Pri 180°C 7 min. z jednej strany potom otočím a 7 min. opačne.