Čas prípravy 8 hod.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1 lyžica kvások Mix B (schär)
  • 1 lyžica kvások ryžový
  • 4 -vrchovaté polievkové lyžice múky (1 lyžica je vrchovatá a má asi 50g. múky) Liana BREAD MIX DARK (na tmavé pečivo)
  • 4 vrchovaté polievkové lyžice múky(1 lyžica je vrchovatá a má asi 50g. múky) Mix per pane Integrale ( na tmavé pečivo)
  • 6 dcl. vody
  • 1 kávová lyžička hnedý cukor
  • 1 lyžička malá soľ
  • 2 lyžice olej
  • jeden menší surový na jemno nastrúhaný zemiak

Iné : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • forma nižšia na pečenie
  • papier na pečenie
  • olej na potretie vrchu chlebíka pred pečením

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Chlebík je pečený bez rozkvasu. Kvások si pridám do nádoby na miesenie spolu ryžový aj zo zmesi. Prisypem si múku, prilejem vodu, dám zemiak, soľ a cukor. Suroviny spolu dobré premiešam a prilejem olej. Cesto prepracujem na redšiu hmotu, ktorá sa ale nelepí, je to vláčne cesto. Nechám v mise stáť 7 hod. Potom si v tej istej nádobe cesto dobré premiešam a vysypem do papierom vyloženej formy na pečenie. Jemne potriem olejom jemne narežem. Nechám podkysnúť pokiaľ sa mi nahreje rúra na najvyššiu teplotu. Pred pečení chlebíka si teplotu znížim na 220°C a pečiem 10 min.potom si upravím teplotu na 200°C a pečiem 45 min. Pečiem bez zápary.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *