Čas prípravy 2 hod.
Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – autorský recept
- 10 g. sušené droždie
- 360 g. múka Mix Per Pane na biele pečivo
- 150 g. mlieka
- 150g. vody
- 1 lyžica cukor
- trochu soli
- 7g. masti
- 50 g. voda (na rozpustenie droždia )
Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – autorský recept – Droždie si rozmiešam vo vode (50 g.) s lyžicou múky a nechám 10 min. stáť. pridám mlieko múku Mix per pane (všetku) soľ, vodu, cukor a vypracujem suroviny spolu – tak – aby sa mi všetky spojili – pridám masť. Cesto je vláčne jemné a suroviny sa všetky – ručným miesením spojili. Nezostali mi žiadne hrudky neprepracovanej múky. Zakryté nechám na linke 1 hod. Potom si cesto preklopím na podložku pomúčenú ryžovou múkou. Vytvarujem požadovaný tvar uložím na plech. Po uložení na plech nechám 30 min. pred pečením potriem vajcom rozšľahaným s mliekom a potom pečiem vo vyhriatej rúre Pečiem v teplovzdušnej rúre bez zápary pri 200°C po dobu 25 min. (pečenie si odkontrolujte podľa vašej rúry).