Čas prípravy 2 hod.

Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – autorský recept

  • 10 g. sušené droždie
  • 360 g. múka Mix Per Pane na biele pečivo
  • 150 g. mlieka
  • 150g. vody
  • 1 lyžica cukor
  • trochu soli
  • 7g. masti
  • 50 g. voda (na rozpustenie droždia )

Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk – autorský recept – Droždie si rozmiešam vo vode (50 g.) s lyžicou múky a nechám 10 min. stáť. pridám mlieko múku Mix per pane (všetku) soľ, vodu, cukor a vypracujem suroviny spolu – tak – aby sa mi všetky spojili – pridám masť. Cesto je vláčne jemné a suroviny sa všetky – ručným miesením spojili. Nezostali mi žiadne hrudky neprepracovanej múky. Zakryté nechám  na linke 1 hod. Potom si cesto preklopím na podložku pomúčenú ryžovou múkou. Vytvarujem požadovaný tvar uložím na plech. Po uložení na plech nechám 30 min. pred pečením potriem vajcom rozšľahaným s mliekom a potom pečiem vo vyhriatej rúre Pečiem v teplovzdušnej rúre bez zápary pri 200°C po dobu 25 min. (pečenie si odkontrolujte podľa vašej rúry).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *