Čas prípravy 80 min.
Suroviny : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk
- 21 g. balíčka čerstvé droždie
- 130 g. múky Mix Per Pane (na biele pečivo)
- 100 g. vody
- 11 g. med
- —————-////////—————
- 2 žĺtky ( približne 40 g. spolu)
- 355 g. múky
- 55 g. cukor biely
- 145 g. mlieka
- 100 g. vody
- 7 g. masti
Postup : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím v 100g. vody s 11 g. medu a zasypem 130 g. múky. Nechám 12 min. odstáť. Pridám si preosiatu 355 g. múku 145 g. vlažné mlieko 100 g. vodu – 55 g. cukor – 40 g. žĺtky– (ja som použila domáce preto je farba viacej žltá) – premiešam suroviny ak sa mi spoja pridám 7 g. masť. Dobré prepracované je nelepivé a je vláčne zasypem múkou. Zakryté nechám 40 min. kysnúť. Potom si rozdelím na rovnaké diely na pomúčenej podložke (použijem inú múku bielu na posypanie ) vytvarujem požadovaný tvar a nechám 10 min. kysnúť voľne na plechu. Potriem žĺtkom a pečiem vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 180°C približne 35 min. Bez zápary.