Čas prípravy 80 min.

Suroviny : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk

  • 21 g. balíčka čerstvé droždie
  • 130 g. múky Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 100 g. vody
  • 11 g. med
  • —————-////////—————
  • 2 žĺtky ( približne 40 g. spolu)
  • 355 g. múky
  • 55 g. cukor biely
  • 145 g. mlieka
  • 100 g. vody
  • 7 g. masti

Postup : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím v 100g. vody s 11 g. medu a zasypem 130 g. múky. Nechám 12 min. odstáť. Pridám si preosiatu 355 g. múku 145 g. vlažné mlieko 100 g. vodu 55 g. cukor 40 g. žĺtky– (ja som použila domáce preto je farba viacej žltá) – premiešam suroviny ak sa mi spoja pridám 7 g. masť. Dobré prepracované je nelepivé a je vláčne zasypem múkou. Zakryté nechám 40 min. kysnúť. Potom si rozdelím na rovnaké diely na pomúčenej podložke (použijem inú múku bielu na posypanie ) vytvarujem požadovaný tvar a nechám 10 min. kysnúť voľne na plechu. Potriem žĺtkom a pečiem vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 180°C približne 35 min. Bez zápary.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *