Čas prípravy 10 hod.
Suroviny 1. Vypracoval Bezlepkový pekár.sk
- 120 g. kvások (ja som použila ryžový)
- 120g. múky Mix B (schär)
- 120 g. vody
- trochu med
Suroviny 2. Vypracoval Bezlepkový pekár.sk
- 330 g múky Mix B (schär)
- 330 g vody
- 1/3 malej lyžičky soľ
- 1 lyžica masť (sadlo)
Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk Kvások si rozpustím vo vode pridám med a múku. Suroviny spolu spracujem tak aby sa všetka múka zapracovala a nezostali hrudky. Nechám zakryté na linke 5 hod. Pridám si suroviny 2. okrem masti. Vypracujem cesto ktoré je dobré prepracované a všetky suroviny sa pekne spoja. Pridám masť a domiešam na nelepivé cesto. Zakryjem a nechám štyri hod. odstať zakryté. Cesto si preklopím na podložku rozdelím na štyri časti vytvarujem valce a uložím na plech alebo papier na pečeni. Nechám stáť 1 hod. na linke – jemne narežem (nepotieram). Pečiem bez zápary 35 min. vo vyhriatej rúre.