Čas prípravy 70 min.

Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk

  • 1/2 balíčka čerstvé droždie
  • 350 g chlebovej múky (ja som použila schär Mix B)
  • 330 g. vody
  • trošku med
  • 1/3 malej lyžičky soľ
  • 1 lyžica masť domáca (sadlo)

Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.skDroždie si rozpustím v trochu vody, med a pridám dve lyžice z celkovej múky premiešam a nechám 10 min. odstáť. Múku si dám do väčšej nádoby primiešam soľ pridám odstáty kvások dolejem vodu a vypracujem suroviny spolu – aby sa vytvorila hladká hmota. Pridám si masť a dobré prepracujem pokiaľ sa mi cesto nelepí. Nechám 50 min. zakryté na linke stáť. Rozdelím na pomúčenej podložke na dve diely a vytvarujem knedľu. Parím 18 min. Potriem po uparení masťou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *