Čas prípravy 70 min.

Suroviny : Vpracoval – Bezlepkový pekár.sk

  • 1/2 balíčka (čerstvé droždie)
  • 490 g. múka Schär Mix B (na biele pečivo)
  • 330 g, vody
  • 1 dcl. vody
  • trochu soli
  • trochu med
  • 1 lyžička masť (sadlo)

Postup : Vpracoval – Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím v 1 dcl. vody, pridám med a z celkovej múky odoberiem dve lyžice a zmiešam spolu. Nechám 10 min. odstáť -pridám všetku múku, soľ ,vodu premiešam všetky suroviny spolu – tak aby nezostali hrudky z múky a pridám masť. Cesto prepracujem – aby sa mi nelepilo a všetky suroviny sa zapracovali na hladkú hmotu ktorá sa nelepí. Zakryté nechám na linke 50 min. kysnúť. Vykysnuté cesto si preklopím na pracovnú podložku a rozdelím na rovnaké časti štyri kusy. Vytvarované bagetky uložím do formy (ak nemám použijem pomôcku viď. môj web.) – nepotieram – Počas vyhriatia rúry na 220°C mi podkysnú vo forme . pečiem približne 30 – 35 min. bez zápary.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *