Čas prípravy 70 min.

Suroviny : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk

  • 1/2 balíčka čerstvé droždie
  • 1dcl. vody
  • 490 g. múky NF – Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 330g. vody
  • 1/2 lyžičky soľ
  • 1 lyžička domáca masť

Postup : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím v 1 dcl. vody – pridám dve lyžice múky z celkového množstva. Dobré prepracujem nechám 10min. odležať. Pridám si zvyšok múky, soľ a vodu. cesto si prepracujem tak aby všetka múka sa zapracovala a nezostali mi hrudky nespracovanej múky. Nakoniec si pridám domácu masť a vypracujem cesto ktoré sa nebude lepiť. Nechám kysnúť 50 min. zakryté na linke. Potom si preklopím na podložku rozdelím na rovnaké časti- vytvarujem si žemle a od polovice začnem rozvaľkávať – stočím hrubšou časťou smerom do vnútra – vytvarujem požadovaný tvar. Pečiem vo vyhriatej rúre 20 – 25 min. pri teplote 200°C

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *