Čas prípravy 5 hod. 30 min.
Suroviny na predprípravu : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
- 1 zarovnaná lyžica kvások ( mix B schär)
- 1 zarovnaná lyžica kvások ryžový
- 1/3 lyžičky med
- 1 dcl. vody
- 2 lyžice múky Mix C (schär)
Suroviny na pokračovanie : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
- 70 g. Tapioka (škrob)
- 4 lyžice zemiakové vločky
- 1.5 dcl. vlažné mlieko
- 200 g. Ryžová múka polohrubá
- 1 lyžička soli
- 1/2 dcl. olej
- ( ak by bolo potrebné tak 1/2 dcl. vody )
Postup :vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
Kvások si rozpustím spolu s medom vo vode. Pridám múku a dobré premiešam. Nechám si odstáť jednu hodinu. Potom si pridám vlažné mlieko, škrob, soľ, ryžovú múku a zemiakové vločky. Cesto spolu prepracujem na hustotou podobné lineckému. Prilejem olej a premiešam na nelepivé cesto. (ak by bolo príliš husté vieme si pomaly priliať vodu ) Vypracované a vláčne cesto si nechám v nádobe stáť približne štyri hodiny zakryté. Potom si cesto preklopím na podložku. Rozdelím na potrebné časti. Tvarujem žemle. Poukladám na papieri na pečenie potriem olejom a narežem. Nechám na plechu pokiaľ si vyhrejem rúru. Pečiem bez zápary v teplovzdušnej rúre pri 200°C približne 25 – 30 min.