Čas prípravy 110 min.

Suroviny : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk

  • 1/2 balíčka čerstvé droždie
  • 1/2 lyžičky med
  • 1 malá lyžička soľ
  • 3.5 dcl. vody
  • 250 g. múky Mix B schär
  • 100 g. múky Liana BREAD MIX DARK
  • 2 lyžice zemiakové vločky
  • 1/2 dcl. olej

Postup : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím vo vode pridám med a dobré premiešam. Pridám múku, soľ, vodu a vločky. Premiešam suroviny, aby sa mi dobré spojili prilejem olej a vymiesim vláčne cesto, ktoré sa mi nelepí. Nechám prikryté na linke kysnúť 50 min. Cesto si vyklopím na podložku rozdelím na rovnaké časti a tvarujem rožky pomocou valčeka. uložím na plech vyložený papierom. Potriem olejom a nechám stáť 15 min. Pečiem v teplovzdušnej fritéze. Pri 200°C 7 min z jednej strany potom otočím a dopečiem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *