Čas prípravy 70 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 kocky droždia
- 100 g. múky Mix B (schär)
- 250 g. múky NF – Mix Per Pane (na biele pečivo)
- 7 dkg. maslo
- 1/2 dcl. vody
- 3 dcl. mlieka
- 2 žĺtky
- 1 lyžica med
- 1 lyžica cukor
- štipka soli
- 2 lyžice oleja
Postup : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v pol dcl. vody, pridám med a dobre rozmiešam. Zasypem dve lyžice múky a nechám odležať 5 min. Múku si dobré preosejem, aby sa mi prevzdušnila, pridám vlažné mlieko v ktorom som zohriala a rozpustila maslo. Soľ si zamiešam do múky, pridám cukor, žĺtky a vypracujem vláčne cesto, prilejem olej a domiesim na cesto, ktoré sa nelepí. Cesto nechám zasypané podkysnúť 45 – 50 min. Vykysnuté cesto si vyklopím na podložku, rozdelím na rovnaké časti uložím si plnku (podľa chutí) a zrolujem buchty, poukladám na plech obalené v oleji. Nechám podkysnúť pár min. Pečiem pri 200°C približne 25 min. Bez zápary