Čas prípravy 70 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 balíčka (sušené droždie)
- 200 g. Múky NF – Mix Per Pane Integrale (na tmavé pečivo)
- 100 g. Liana Bread mix white
- 3 dcl. vody
- 1/3 med (malá lyžička)
- 1/3 soľ (z malej lyžičky)
- 2 lyžice olej (ja som použila ľanový)
Postup : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v časti vody a pridám med. Dobré rozpustím a prisypem tri lyžice múky (z celého množstva), premiešam a nechám odležať 10 min. Po 10 min. pridám zvyšnú( dobré preosiatu) múku, soľ a dolejem vodu. Cesto si veľmi dobré prepracujem, aby sa všetka múka pekne najemno rozpustila. Prilejem olej a domiesim vláčne a nelepivé cesto. Nechám kysnúť 40 min. prikryté na linke. Vykysnuté cesto si vyklopím na dobré pomúčenú podložku rozdelím na štyri rovnaké diely, vytvarujem žemle. Nechám 10 min. stáť na papieri na plechu. Jemne narežem a potriem olejom. Pečiem v teplovzdušnej fritéze 7 min. z jednej a 7 min. z druhej strany.