Čas prípravy 6 hod.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1.5 lyžice kvások
- 100 g. múky Liana ( Bread mix white)
- 280 g. NF _ Mix Per Pane na biele pečivo
- 3.7 dcl. vody
- 1/3 malej lyžičky med
- 1/2 lyžičky soľ
- 2 lyžice olej ( ja som použila ľanový)
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Kvások v trochu vody si rozpustím na jemnú kašu, pridám med a dobre rozmiešam. Preosiatu múku si pridám spolu so soľou a prilejem všetku vodu. Vypracujem cesto tak, aby sa mi múka úplne premiešala a nezostali mi žiadne hrudky v ceste. Prilejem olej a domiesim na nelepivé a vláčne cesto. Poprášim múkou a prikryté nechám kysnúť na linke 4 hod. Vykysnuté cesto si prepracujem dám na papieri do formy na pečenie. Jemne narežem a potriem olejom. Nechám voľne podkysnúť na linke približne 70 min. Pečiem bez zápary vo vyhriatej rúre pri 200°C približne 50 min. Rozkrojte ho prosím až úplne vychladne.