Čas prípravy 6 hod.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1.5 lyžice kvások
  • 100 g. múky Liana ( Bread mix white)
  • 280 g. NF _ Mix Per Pane na biele pečivo
  • 3.7 dcl. vody
  • 1/3 malej lyžičky med
  • 1/2 lyžičky soľ
  • 2 lyžice olej ( ja som použila ľanový)

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Kvások v trochu vody si rozpustím na jemnú kašu, pridám med a dobre rozmiešam. Preosiatu múku si pridám spolu so soľou a prilejem všetku vodu. Vypracujem cesto tak, aby sa mi múka úplne premiešala a nezostali mi žiadne hrudky v ceste. Prilejem olej a domiesim na nelepivé a vláčne cesto. Poprášim múkou a prikryté nechám kysnúť na linke 4 hod. Vykysnuté cesto si prepracujem dám na papieri do formy na pečenie. Jemne narežem a potriem olejom. Nechám voľne podkysnúť na linke približne 70 min. Pečiem bez zápary vo vyhriatej rúre pri 200°C približne 50 min. Rozkrojte ho prosím až úplne vychladne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *