Čas prípravy 12 hod.

Suroviny na rozkvas :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 2 lyžice kvások ( ja som použila lyžicu ryžový a lyžicu zmes Mix Per Pane – na biele pečivo)
  • 1/2 lyžičky malej med
  • 2 lyžice plnšie (múky Mix per Pane na biele pečivo)
  • 1/2 dcl. vody

Suroviny na cesto : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 10 lyžíc (plnšie) múky NF- Mix Per Pane na biele pečivo
  • 2 dcl. vody
  • 1 malá lyžička soľ
  • 3 lyžice olej

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Kvások a med si rozmiešam na redšiu hmotu, prilejem vodu a pridám múku. Vymiesim cesto ktoré dostáva hladkú štruktúru cesta. Nechám kysnúť 2 hod. Prikryté na linke. Po dvoch hodinách si pridám 10 lyžíc múky prilejem vodu, a soľ suroviny veľmi dobré premiešam, aby sa múka úplne rozmiešala a prilejem olej a vypracujem vláčne a nelepivé cesto. Nechám cez noc kysnúť na linke prikryté (približne 8 hod.) Cesto si vyklopím na podložku a vytvarujem bochník do požadovaného tvaru. Pečiem na papieri vo forme s Janského skla, potriem olejom a narežem. Vo vyhriatej rúre bez zápary. 10 min na teplote 220°C potom si upravím teplotu na 200°C a pečiem približne 40 – 50 min podľa potreby.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *