Čas prípravy 180 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 balička droždie sušené
- 350 g. múka NF Mix Per Pane na biele pečivo
- 340 ml. vody
- 1/2 lyžičky soľ
- 1/3 lyžičky cukor
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Sušené droždie si spolu s mukou soľou a cukrom rozmiešam prilejem vodu a vypracujem vláčne cesto. Prikryjem a nechám stáť na linke po dobu 45 min. potom si cesto znovu dobre premiešam a opäť nechám stáť po dobu ďalších 45 min. prikryté na linke. Ešte raz si cesto premiešam s lyžicou oleja a nechám stáť ďalších 45 min. prikryté na linke. Vykysnuté cesto si vyklopím na dobré pomúčenú podložku rozdelím na dve časti. Tvarujem bagetky položím si na formu jemne narežem a potriem olejom. Nechám 20 min. podkysnúť. Pečiem 25 min. vo vyhriatej teplovzdušnej rúre bez zápary pri 220°C 10 min. potom teplotu znížim na 200°C.