Čas prípravy 15 hod.
Suroviny rozkvas:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 120 g. kvások
- 120 g. múky mix Per Pane NF- Integrale
- 120 g. vody
Suroviny na cesto :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 280 g. múky mix Per Pane NF- Integrale
- 280 g. vlažnej vody
- 1 lyžičky soli
- 2 lyžice olej
- 1 lyžička med
Postup : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások si rozpustím vo vode, pridám múku a vypracujem kvások tak, aby sa suroviny spojili a nezostala voda na povrchu. Nechám stáť voľne na linke cez noc. (približne 6-7 hod.) Po uplynutí času pridám múku, vodu, soľ a med. Cesto spolu premiešam aby sa všetko spojilo a prilejem dve lyžice oleja a vypracujem cesto ktoré sa nelepí a je vláčne. Nechám prikryté stáť na linke 7 hod. Cesto vykysnuté si vyklopím na pomúčenú dosku a tvarujem. Vytvarovaný chlieb uložím do jánského skla na papier. Nechám ešte 1 hod. stáť. Rúru si vyhrejem na 220°C. Pečiem bez zápary približne 10 min. potom si teplotu upravím na 200°C a pečiem ďalších 50 min. Pred pečením potriem slanou vodou a jemne narežem.