Čas prípravy 15 hod.

Suroviny rozkvas:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 120 g. kvások
  • 120 g. múky mix Per Pane NF- Integrale
  • 120 g. vody

Suroviny na cesto :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 280 g. múky mix Per Pane NF- Integrale
  • 280 g. vlažnej vody
  • 1 lyžičky soli
  • 2 lyžice olej
  • 1 lyžička med

Postup : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások si rozpustím vo vode, pridám múku a vypracujem kvások tak, aby sa suroviny spojili a nezostala voda na povrchu. Nechám stáť voľne na linke cez noc. (približne 6-7 hod.) Po uplynutí času pridám múku, vodu, soľ a med. Cesto spolu premiešam aby sa všetko spojilo a prilejem dve lyžice oleja a vypracujem cesto ktoré sa nelepí a je vláčne. Nechám prikryté stáť na linke 7 hod. Cesto vykysnuté si vyklopím na pomúčenú dosku a tvarujem. Vytvarovaný chlieb uložím do jánského skla na papier. Nechám ešte 1 hod. stáť. Rúru si vyhrejem na 220°C. Pečiem bez zápary približne 10 min. potom si teplotu upravím na 200°C a pečiem ďalších 50 min. Pred pečením potriem slanou vodou a jemne narežem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *