Čas prípravy 50 min.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 300g. Muka Mix Per Pane na biele pečivo
- 250 ml. vlažné mlieko
- 50 ml. vody
- 1/3 čerstvé droždie
- 100g. rozpustené maslo (vlažné)
- 2 lyžice cukor
- 1/3 malej lyžičky soľ
- 1/2 dcl. olej
- 2 vajcia (oddelené)
- 1 najemno nastrúhaný menší surový zemiak
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím vo vode, prisypem múku, cukor, soľ, surový najemno nasrtúhaný zemiak, prilejem rozpustené maslo, vlažné mlieko a pridám žĺtka. Suroviny spolu spracujem na veľmi jemné cesto, potom si prilejem olej a domiesim. Nakoniec si vyšľahám tuhý sneh z dvoch bielkov a jemne zapracujem do cesta. Cesto nechám 40 min. kysnúť. Potom si vyklopím napodložku, rozvaľkám, vytvorím pohárom kolieska.Pripravím si nádobu na vyprážanie a vypražím.