Čas prípravy 60 min.
cesto pizza pred pečením upečená pizza
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/3 droždie čerstvé)
- 300 g. múka Mix Per Pane ( na biele pečivo)
- 300 ml. vody
- 5 g. na jemno nastrúhaný syr
- 1/2 lyžičky malej soľ
- 1/2 lyžičky malej cukor
- 2 lyžice olej
Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- kečup
- pizza korenie
- syr
- zelenina
- slanina
- kápia
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v malom množstve vody, bez čakania zasypem múkou, pridám soľ, cukor, vodu a syr. Suroviny spolu dobre premiešam a prilejem olej. Vypracujem na cesto ktoré sa mi nelepí. S množstvom vody a múky môžete pracovať.. tak aby ste dosiahli vláčne cesto. Vymiesené cesto nechám prikryté na linke 40 min. kysnúť. Potom si na podložke vypracujem malé okrúhle tvary, ktoré si potriem kečupom, posypem korením a poukladám podľa chutí zeleninu a ostatné potraviny. Pečiem v teplovzdušnej fritéze 7. min.na papieri a po 7 min. odoberiem papier a pečiem ešte 7 min. bez papiera.