Čas prípravy 10 hod.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 2 lyžice kvások
- 250g. múky Mix B (schär)
- 250 g. múky mix Per Pane na biele pečivo
- 250 ml. mlieka
- 250 ml. vody
- 1 lyžička soľ
- 1/2 lyžičky med
- 1/2 dcl. olej
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk bez rozkvasu
Kvások si rozpustím v mlieku a vode, pridám múku, soľ, med a premiešam na vláčne cesto spolu, tak aby sa suroviny spojili a cesto nebolo príliš husté. Podľa potreby si viem doliať vodu. Potom si prilejem olej a vypracujem cesto ktoré sa nelepí. Zasypem múkou a nechám voľne stáť na linke cez noc, približne 8 hod. Ráno si cesto vyklopím na podložku. Rozdelím na rovnaké kúsky, rozvaľkám na ovaly a zrolujem do tvaru rožka. Uložím na plech na papieri na pečenie, jemne potriem slanou vodou a nechám nakysnúť približne 40 min. Pečie vo vyhriatej rúre bez zápary 25 min. pri 200°C.