Čas prípravy 70 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 balíčka čerstvé droždie
- 1/2 malej lyžičky hnedý cukor
- 1 balenie kyslej smotany (250 g.)
- 1 dcl. vlažné mlieko
- 1 dcl. olej
- 2 dcl. vlažnej vody
- 2 lyžičky malé soľ
- 1/2 kg. muky Per Pane na biele pečivo ( alebo náhrada Mix B (schär)
- 1 menší najemno nastúhaný surový zemiak
- Tangzhong
- 2 vajcia
- 10 dkg. maslo
Suroviny Tangzhong :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1 dcl. vody
- 2 lyžice ryžovej múky (polohrubej)
Postup Tangzhong:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Vodu s múkou zmiešam spolu, privediem do varu. Hustejšiu kašu necháme odstáť ( vychladiť ).
Postup prípravy cesta :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím vo vode, pridám trochu múky a cukor, dobré premiešam a nechám 10 min. stáť voľne na linke. Prisypem si všetku múku, soľ, prilejem olej kyslú smotanu rozmiešanú v mlieku dve vajcia, a najemno nastrúhaný surový zemiak, pridám tangzhong prilejem vodu a vypracujem cesto, ktoré sa nelepí. Nechám kysnúť 30 min. na linke prikryte. Po 30 min. zamiešam najemno postrúhané maslo a zapracujem kvalitne do cesta. Cesto ešte 20 min. nechám kysnúť. Prevrátim si ho na podložku a tvarujem kolieska, ktoré si narežem na trojuholníky, ktoré si plním podľa chuti. Zrolujem od širšej po užšiu stranu poukladám na plech vyložený papierom na pečenie potriem rozšľahaným vajcom posypem nastrúhaným syrom a pečiem v teplovzdušnej rúre pri 180°C 20 min.