Čas prípravy 60 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/3 droždie (čerstvé)
- 200 g múky Mix B Bred (schär)
- 150 g Liana – Bread mix dark
- 1/2 dcl. olej
- 150 ml. vlažné mlieko
- 200 ml. vlažnej vody
- 1/3 malej lyžičky soľ
- 1/3 malej lyžičky hnedý cukor
- jeden menší surový zemiak ( na jemno nastrúhaný )
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím vo vlažnej vode, pridám mlieko, olej a dobré premiešam. Prisypem múku, soľ, cukor, pridám najemno nastrúhaný surový zemiak a vypracujem cesto, ktoré sa nelepí a je vláčne. Cesto si prikryjem a nechám 40 min kysnúť. Potom si prepracujem (premiesim) na podložke a vytvarujem pečivo. Jemne potriem olejom jemne narežem a nechám 5 min. odstáť. pečiem v teplovzdušnej fritéze 7 min. z jednej a 7 min. z opačnej strany.( ak chcete piecť v rúre necháte 10 min. podkysnúť a pečiete 20.min. v rúre)