Čas prípravy 2 hod.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1/2 droždie čerstvé (fala)
  • 7 polievkových lyžíc (plné lyžice pozri foto) múky Mix B (schär)
  • 4 polievkové lyžice (plné lyžice pozri foto) múky Mix Per Pane ( na biele pečivo)
  • 4 dcl. vody
  • 3 dcl. vlažne mlieko
  • 1.5 cm. masla (pozri foto) mäkkého
  • 3 polievkové lyžice hnedý cukor
  • 1/2 malej lyžičky soli (kávovej)
  • 2 žĺtky
  • trochu citrónovej kôry (nastrúhanej na jemno)
  • 2 lyžice olej

Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • lekvár na plnenie
  • olej do formy na obalenie
  • forma
  • práškový cukor na posypanie

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v 1/2 dcl. vody, pridám múky, cukor, soľ, vodu, mlieko, žĺtky a premiešam suroviny spolu (pozri foto), potom si pridám určité množstvo masla (opäť pozri foto) a cesto dobré premiešam. Prilejem si 2 lyžice olej a domiesím na nelepivé a vláčne cesto (cesto nie je husté je vláčne). Nechám kysnúť približne 70 min. Potom si cesto dám na pomúčenú podložku a tvarujem, plním a stáčam. Vo forme na pečenie mám naliaty olej v ktorom, každú buchtu obalím a poukladám vedľa seba. Nechám nakysnúť pokiaľ sa mi vyhreje rúra. Pečiem bez zápary pri 190°C približne 35 min. Po upečení ak je potrebné dodám posyp z práškového cukru.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *