Čas prípravy 50 min.
vyšľahané cesto bezlepková dobrota v reze
Suroviny na prípravu cesta :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 5 vajcia
- 4 lyžice múky Mix C (schär)
- 2 lyžice múky ryžová polohrubá
- 1 dcl. olej
- 1 dcl. studenej vody
- 4 lyžice kryštálový cukor
- 1 lyžica kakao
Suroviny na prípravu plnky :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1 Tvaroh jemný (kelímok 250g.)
- 1 šľahačka na šľahanie ( podľa toho akú znesiete)
- 1/2 balenia maslo
- 1 vanilkový cukor
Iné : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- Ovocie podľa sezóny
- Plech a papier na pečenie
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Žĺtky a cukor si vyšľahám do penista, prilejem vodu, pridám múku a prilejem olej vymiešam zmes spolu a pridám kakao. Potom si vyšľahám bielky na tuhý sneh. ktorý zamiešam zľahka do zmesi. Spoločnú zmes vylejem na plech na papier. Pečiem vo vyhriatej rúre 18 min. Bez zápary.
Postup pri kréme :
Maslo, vanilkový cukor a tvaroh si vymiešam spolu vysypem a rozotriem na vychladnutú piškótu pridám vyšľahanú smotanu (šľahačku) na vrch si poukladám ovocie.