Čas prípravy 3 hod. 30 min.
tekvicové-pizza cesto tekvicová-pizza-upečená
Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 4 polievkové lyžice ryžovej múky
- 2 polievkové lyžice tekvicovej múky
- 1 dcl. vlažné mlieko ( kto nemôže prileje si vodu)
- 1 lyžica ryžový kvások
- 1/2 malej lyžičky soli
- 1/2 malej lyžičky hnedý cukor
- 1 veľká lyžica na jemno nastrúhaný zemiak surový
- 1 lyžica olej
Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- bylinkové korenie
- kečup
- zelenina
- syr
- domáca (alebo grilovacia) klobása
- papier a plech na pečenie
Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások, múku, vlažné mlieko (alebo vodu), surový zemiak, soľ, cukor spolu vypracujem na cesto, prilejem lyžicu oleja a domiesím na cesto ktoré sa nelepí. Nechám voľne na linke stáť 3 hod. Potom si cesto rozvaľkám na papieri do tvaru ovalu. Potriem kečupom, poukladám suroviny (podľa chuti), posypem korenie a syr. Pečiem vo vyhriatej rúre bez zápary na 200°C približne 30 min.