Čas prípravy 3 hod. 30 min.

Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 4 polievkové lyžice ryžovej múky
  • 2 polievkové lyžice tekvicovej múky
  • 1 dcl. vlažné mlieko ( kto nemôže prileje si vodu)
  • 1 lyžica ryžový kvások
  • 1/2 malej lyžičky soli
  • 1/2 malej lyžičky hnedý cukor
  • 1 veľká lyžica na jemno nastrúhaný zemiak surový
  • 1 lyžica olej

Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • bylinkové korenie
  • kečup
  • zelenina
  • syr
  • domáca (alebo grilovacia) klobása
  • papier a plech na pečenie

Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások, múku, vlažné mlieko (alebo vodu), surový zemiak, soľ, cukor spolu vypracujem na cesto, prilejem lyžicu oleja a domiesím na cesto ktoré sa nelepí. Nechám voľne na linke stáť 3 hod. Potom si cesto rozvaľkám na papieri do tvaru ovalu. Potriem kečupom, poukladám suroviny (podľa chuti), posypem korenie a syr. Pečiem vo vyhriatej rúre bez zápary na 200°C približne 30 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *