Rozhodla som sa Vám urobiť recepty na lyžice, budete potrebovať menej surovín a množstvo si prispôsobíte podľa počtu členov v rodine.
Čas prípravy 60 min.
Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 4 plné (polievkové) lyžice múku Mix B (schär) ( lyžica plná viď foto)
- 1 dcl. vlažného mlieka
- 2 dcl. vody
- 1/3 čerstvé droždie
- 1/2 dcl. vody na rozpustenie droždia
- 1/2 lyžičky kávovej soli
- 1/2 lyžičky kávovej hnedý cukor
- 1/2 dcl. oleja
- 1/2 menšieho zemiaku
Iné:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- gáza na parenie knedlí
- väčší hrniec s pokrievkou
- olej na potieranie
Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
V pol dcl. množstve vlažnej vody si rozpustím droždie, bez čakania zasypem múkou, pridám, soľ, cukor , na jemno nastrúhaný surový zemiak, prilejem vodu a mlieko. Všetko spolu prepracujem na cesto, ktoré sa nelepí. Prilejem 1/2 dcl. oleja a domiesím cesto aby bolo vláčne a nelepivé. Nechám voľne kysnúť na linke 40 min. Potom si cesto vyklopím na podložku, alebo na pomúčený mukou vysypaný plech, kde ho vytvarujem. Nechám podkysnúť pokiaľ mi zovrie v hrnci voda. Parím na gáze 20 min. Po dokončení potriem olejom. A nebojte sa priliať vodu, alebo pridať múku ak nie ste spokojný z hustotou cesta. Každý môžeme nabrať lyžicu inak.